Održano finale projekta „Mladi poslastičari“

[et_pb_section fb_built=“1″ _builder_version=“4.9.2″ custom_margin=“0px||0px||false|false“ custom_padding=“0px||0px||false|false“ collapsed=“off“][et_pb_row column_structure=“1_2,1_2″ use_custom_gutter=“on“ make_equal=“on“ admin_label=“Red“ _builder_version=“4.9.2″ background_size=“initial“ background_position=“top_left“ background_repeat=“repeat“ width=“100%“ collapsed=“off“][et_pb_column type=“1_2″ _builder_version=“3.25″ custom_padding=“|||“ custom_padding__hover=“|||“][et_pb_text _builder_version=“4.9.2″ background_size=“initial“ background_position=“top_left“ background_repeat=“repeat“]

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant iz Zrenjanina je pokrenula prošle godine projekat „Mladi poslastičar“. U saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, a u cilju edukacije i motivacije budućih profesionalaca, projekat se sastojao od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja.

Kao šlag na tortu usledilo je finale, u kojem su se našle Ugostiteljska škola „Jovan Trajković“ iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović“ iz Pančeva, kao i Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, Niša i Beograda.

Mladim takmičarima nadohvat ruke bili su Dijamant stoni margarini, sastavni deo svake dobre poslastice, svima dobro poznato Metalac posuđe, kao i mikseri iz Metalac Trade asortimana. Titulu najbolje ponela je Milica Đurđević iz Beograda i tom prilikom osvojila vrednu novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara, koju će joj kompanija Dijamant isplaćivati u roku od godinu dana. Učenicama koje su zauzele drugo i treće mesto, Nataliji Doroslovac i Aleksandri Ignjatović iz Pančeva, kompanija Dijamant je obezbedila nagrade koje će im ubuduće olakšati rad u kuhinji.

Ovim povodom prvoplasirana Milica Đurđević izjavila je da je projekat „Mladi poslastičar“ za nju bio neprocenjivo iskustvo, koje joj je pomoglo da unapredi sopstvene veštine, stekne nova praktična znanja, kao i neophodnu sigurnost u spremanju poslastica i dodala da će nagradu iskoristiti za dalje profesionalno usavršavanje.

S druge strane, član žirija poslastičar bogatog iskustva, Zdravko Gavrilović,  izjavio je da je finale pokazalo umeće i talenat koji se neguju u našim stručnim školama i istakao da su nam potrebni poslastičari kako bi nam život bio slađi.

Po završenom finalu i dodeli vrednih nagrada, školarci, profesori i žiri uživali su u spremljenim kolačima uvereni da će se i u narednom periodu održavati takmičenja, koja su značajan podstrek za učenike poslastičarskog zanata i prilika za razvoj i obrazovanje.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=“1_2″ _builder_version=“3.25″ custom_padding=“|||“ custom_padding__hover=“|||“][et_pb_image src=“http://right.rs/wp-content/uploads/2021/04/Picture1-min.png“ title_text=“Picture1-min“ _builder_version=“4.9.2″ _module_preset=“default“][/et_pb_image][et_pb_image src=“http://right.rs/wp-content/uploads/2021/04/2-min.png“ title_text=“2-min“ _builder_version=“4.9.2″ _module_preset=“default“][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *